مقالات

بررسی علائم خرابی بوستر ترمز

علائم خرابی بوستر ترمز

بوستر ترمز یک وسیله ی حیاتی و بسیار مهم در خودرو است. خرابی این وسیله می تواند مشکلات جدی را به همراه آورد. در این نوشته به موضوع علائم خرابی بوستر ترمز می پردازیم.

دولوکس کار فروشگاه اینترنتی لوازم یدکی و مرکز فروش انواع بوستر ترمز خودرو می باشد. برای سفارش و یا مشاوره رایگان می توانید با شماره 09031080083 تماس بگیرید.

 وظیفه بوستر ترمز چیست؟

این وسیله یکی از مهمترین و اصلی ترین اجزا در سیستم ترمز خودرو می باشد. گفتنی است که نه تنها در سیستم های ترمز دیسکی بلکه در ترمز های کاسه ای نیز شاهد وسیله ای تحت عنوان بوستر می باشیم.

در توضیح ماهیت بوستر باید گفت که این وسیله یک قوطی فلزی به رنگ سیاه است که در قسمت عقبی موتور خودرو و دقیقا در سمت راننده قرار می گیرد. شما به محض باز کردن درب کاپوت به راحتی می توانید آن را مشاهده نمایید چون محل قرار گیری آن به شکلی است که کاملا مشاهده پذیر است.

bad brake booster

اگر بخواهیم به زبان ساده شرح دهیم باید بگوییم که بوستر در زبان انگلیسی به معنای تقویت کننده است و به همین دلیل بوستر خودرو وظیفه دارد تا ترمز را تقویت نماید. در واقع بوستر موظف است تا نیروی وارده در سیستم ترمز را تشدید کند.استفاده کردن از این وسیله باعث می شود تا ترمزها عملکردی سریع، دقیق و به موقع داشته باشند.

هر چه کیفیت بوستر مطلوب تر باشد اتومبیل ایمن تر خواهد بود. با استفاده از یک بوستر با کیفیت دیگر نیازی به فشار آوردن زیاد پای راننده بر روی پدال ترمز نخواهد بود.گفتنی است که این وسیله به کمک خلا تولید شده توسط موتور اتومبیل به چند برابر کردن نیروی وارد شده از سوی پدال کمک کرده و آن را به سیلندر اصلی ترمز انتقال می دهد.

ذکر این نکته خالی از لطف نیست که هدف از طراحی این وسیله این است که بیشترین نیروی ترمز با کمترین فشار بر روی پدال ایجاد گردد و در نتیجه ترمز گرفتن راحت تر و نرمتر اتفاق بیفتد.در سوی دیگر بوستر کمک می کند تا در زمان خاموش بودن خودرو ترمز غیر فعال باشد و پدال آن سفت بماند.کما اینکه شل شدن یا بیش از حد سفت شدن پدال خودرو و ضعف عملکرد ترمز آن از مهمترین علائم خرابی بوستر ترمز می باشند.

booster

خرید بوستر 9 اینچ دینا پارت

 انواع بوستر ترمز کدام است؟

معمولا این وسیله را در دو نوع اصلی طبقه بندی می کنند.

  1.  بوستر ترمز مستقیم
  2.  بوستر ترمز غیر مستقیم
  3.  بوستر ترمز دو پیستونه

1- بوستر ترمز مستقیم:

در این نوع، فشار پای راننده به صورت مستقیم از پدال به بوستر انتقال پیدا می کند.

بوستر ترمز مستقیم

2- بوستر ترمز غیر مستقیم:

نیرویی که به پدال وارد می گردد در بوستر غیر مستقیم ابتدا به پمپ ترمز و بعد از آن و به واسطه ی روغن ترمز به بوستر ارسال می گردد.

لازم به ذکر است که این دو نوع پیستون به دلیل فعالیت های شبیه به یکدیگر از رواج بیشتری در صنعت خودروسازی بهره مند هستند. اما نوع دیگری از بوستر تحت عنوان دو پیستونه نیز وجود دارد که کمتر مورد استفاده قرار می گیرد.

3- بوستر ترمز دو پیستونه:

از این نوع بوستر معمولا در خودروهای بسیار پیشرفته که سقف سرعت در آنها بالاتر است استفاده می شود. دلیل آنست که در چنین خودروهایی سرعت به مراتب بالاتر بوده و ترمزگیری بایستی به شیوه ای موثرتر به انجام برسد.

بوسترهای دو پیستونه یا چند محفظه قدرت بسیار بالاتری دارند و در عین حال از ابعاد کوچک تری بهره مند می باشند. این بوستر ها از چند محفظه ی فشار ثابت و فشار متغیر برخوردارند که به وسیله ی دیافراگم و دو پیستون از یکدیگر جدا می گردند.

گفتنی است که چون ابعاد این نوع از بوستر بزرگ نمی شود و این تنها فضاها هستند که تقسیم می شوند به همین دلیل بوستر فضای بهتری برای اعمال فشار در اختیار دارد. البته باید گفت که نحوه عملکرد بوستر ترمز دو پیستونه هیچ تفاوتی با نوع ساده تر آن نداشته و این تنها تعداد محفظه ها و پیستون ها هستند که فشار را افزایش داده و عملکرد را به شیوه موثرتری بالا می برند.

بوستر ترمز دو پیستونه

علائم خرابی بوستر ترمز پراید کدام اند؟

بوستر ترمز پراید وسیله ای است که ممکن است خراب شود. علائم خرابی بوستر ترمز فراوانند و از دلایل متعددی پیروی می کنند.

  • سفت شدن پدال ترمز
  • ضعیف شدن موتور خودرو
  • روشن ماندن چراغ ترمز پراید و یا داغ شدن آن
  • نشت هوا از شیلنگ خلاء
  • سوراخ شدن در قسمت دیافراگم
  • ضعف عملکرد ترمز
  • خالی شدن ترمز
  • کشیدگی خودرو به طرفین در زمان ترمز گیری

همگی از علائم خرابی بوستر ترمز پراید هستند.

این قطعه مهم است. از اینرو لازم است تا برای خرید آن به فروشگاه های معتبر لوازم یدکی خودرو از جمله فروشگاه دولوکس کار مراجعه نماییم.گفتنی است که در صورت مشاهده ی علائم خرابی بوستر ترمز حتما به یک تعمیرگاه مجهز مراجعه نمایید.

علائم خرابی بوستر ترمز پراید کدام اند؟

همچنین بخوانید:علت سوت کشیدن لنت ترمز چیست؟

4 علت خرابی بوستر ترمز چیست؟

در ادامه به بررسی 4 علت متداول خرابی بوستر ترمز می پردازیم:

1- پاره شدن دیافراگم بوستر:

یکی از مهمترین علائم خرابی بوستر ترمز ایجاد پارگی در دیافراگم نام دارد. چنانچه که دیافراگم بوستر پاره شده باشد هوا وارد بوستر شده و همین باعث می شود تا این وسیله دچار ضعف عملکرد شود.

2- نشت روغن ترمز:

نشت روغن ترمز از عمده ترین مشکلاتی است که خرابی دیافراگم و بوستر را در پی دارد. درست کار نکردن سیلندر اصلی و ورود روغن ترمز به بوستر عامل خرابی این قطعه است که باعث می شود تا روغن به دیافراگم آسیب زیادی را وارد سازد.

نشت روغن ترمز از علائم خرابی بوستر ترمز

3- نشت هوا:

نشت هوا از مهمترین علائم خرابی بوستر ترمز است. چنانچه هوا از پرس اطراف بوستر به محفظه وارد گردد پدال سفت خواهد شد. چوب شدن ترمز نام دیگر این حالت است. در چنین شرایطی حتی به شرط روشن بودن خودرو پدال به درستی فشرده نخواهد شد.

4- شکستگی فنرها:

در بسیاری از مواقع شکسته شدن فنرهای بوستر عامل خرابی این وسیله می باشد. در چنین حالتی پدال ترمز قادر نیست تا به جایگاه اصلی خودش بازگردد.

شکستگی فنرهای بوستر ترمز

همچنین بخوانید: علائم خرابی پمپ ترمز کدام است؟

تست بوستر ترمز خودرو در 3 مرحله:

( طبق مقاله وبسایت yourmechanic :

برای تست بوستر ابتدا موتور را خاموش نمایید، سپس مرتب و به آرامی پدال ترمز را فشار دهید. زمانی که پدال ترمز را اولین بار فشار می دهید و اصطلاحا پمپ می کنید (در حالت نرمال و طبیعی خود) مقاومت زیادی در برابر فشار احساس نمی کنید. در ادامه فشار بر پدال ، بوستر سفت تر و محکم تر می شود. با انجام این تست متوجه می شویم که بوستر ترمز نشتی ندارد)

تست بوستر معمولا برای تشخیص خرابی این قطعه و در سه مرحله به انجام می رسد.

مرحله ی اول

در این مرحله لازم است تا موتور خودرو را خاموش کرده و پدال ترمز را فشار دهید. این کار را در چند مرحله انجام دهید. شما بایستی پدال را نگه داشته و موتور را استارت بزنید. بایستی پدال کمی به طرف پایین حرکت کند.

مرحله ی دوم

در این مرحله لازم است تا موتور خودرو را روشن نموده و پس از سپری شدن چند دقیقه آن را خاموش نمایید. سپس لازم است تا با وارد آوردن یک نیروی معمولی پدال را فشار دهید.

اگر حرکت اولیه شما بلند باشد و پس از فشار وارد آوردن بر روی پدال کوتاه شود در چنین شرایطی می توان نتیجه گرفت که بوستر خودرو شما سالم است. لازم به ذکر است که اگر در هر کدام از این مراحل با مشکل مواجه شدید بایستی سوپاپ و شیلنگ خلاء بوستر را بررسی نمایید.

خرید لوازم یدکی پراید

مرحله ی سوم

در این مرحله لازم است تا موتور را روشن نموده و به پدال نیرو وارد سازید. سپس موتور خودرو را خاموش نموده و به اندازه ی 30 ثانیه پدال را در همان حالت نگه دارید. چنانچه پدال دچار تغییر ارتفاع نشود می توان نتیجه گرفت که بوستر خودرو شما کاملا سالم است.

  تست بوستر ترمز خودرو در 3 مرحله 

 نحوه و هزینه تعمیر بوستر ترمز پراید

در صورت مشاهده ی علائم خرابی بوستر ترمز حتما بایستی به یک تعمیرگاه مجهز و استاندارد مراجعه نمود. تعمیرکاران خبره خودرو شما را بررسی نموده و مشکل را عیب یابی می کنند. نحوه و همچنین هزینه تعمیر بوستر ترمز پراید به میزان مشکل و نوع رفع آن بستگی دارد.

بهترین مارک بوستر ترمز پراید کدام است؟

برندهای مختلفی امروزه در بازار هستند که شما می توانید بر اساس کیفیت، بودجه و هدف از میان آنها انتخاب کنید. لازم به ذکر است که این روزها بوستر را در مدل های شرکتی، معمولی، ABS، DINA PART، 132  و… به فروش می رسانند.

از میان این محصولات می توان گفت که بوستر ترمز اچ آی سی مدل 4739 و بوستر ترمز مدل CBS برای پراید مناسب تر می باشند.

brake booster types2

همچنین بخوانید: علائم خرابی استپر موتور

بوستر ترمز اصل را از کجا بخرم؟

تشخیص محصولات اصلی از تقلبی و خرید محصولات اصلی از مهمترین دغدغه های افراد در حین خرید می باشد. همچنین به دلیل زیاد شدن محصولات جعلی و فروشندگانی که وجدان کاری برایشان کمتر اهمیتی ندارد ما شاهد کلاهبرداری هایی از این قبیل هستیم.

با این حال باید با حواس جمع تری به بازار رفت و محصولات را خریداری نمود. در انتهای این مقاله ما می توانیم به شما مژده وجود فروشگاه های معتبر لوازم یدکی خودرو از جمله فروشگاه دولوکس کار را بدهیم. این فروشگاه با دارا بودن یک دهه تجربه موفق در زمینه فروش لوازم جانبی خودرو یکی از بهترین و قابل اعتماد ترین فروشگاه های اینترنتی حال حاضر می باشد که شما می توانید با اطمینان کامل بهترین و اورجینال ترین محصولات را با خیال راحت از آنها خریداری نمایید.

 بوستر ترمز اصل را از کجا بخرم؟

جمع بندی

  • بوستر خودرو وظیفه دارد تا ترمز را تقویت کند. این وسیله موظف است تا نیروی وارده در سیستم ترمز را تشدید نماید.
  • بوستر ترمز وسیله ای است که می تواند خراب شود. علائم خرابی بوستر ترمز فراوانند و از دلایل متعددی پیروی می کنند.
  • سفت شدن پدال، روشن ماندن چراغ ترمز پراید، نشت هوا از شیلنگ خلاء، خالی شدن ترمز، کشیدگی خودرو به طرفین در زمان ترمز گیری و… همگی از علائم خرابی بوستر ترمز پراید هستند.
  • اگر بوستر ترمز خودرو شما اصلی باشد و کیفیت بهینه ای داشته باشد احتمالی خرابی آن کمتر خواهد شد.
  • به شما پیشنهاد می دهیم برای خرید این وسیله به فروشگاه های معتبر لوازم یدکی خودرو از جمله فروشگاه دولوکس کار مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *