مقالات

هنگام جوش آوردن ماشین چکار کنیم؟

جوش آوردن ماشین

موتور خودرو و اجزای مختلف آن دارای پیچیدگی‌های بسیاری هستند و تولید شدن حرارت در اثر کار کردن موتور امری اجتناب ناپذیر است. جوش آوردن ماشین یکی از مشکلاتی است که با آغاز فصل تابستان گریبان‌گیر بسیاری از افراد می‌شود و عوامل مختلفی وجود دارند که می‌توانند باعث داغ شدن بیش از حد موتور شوند. ما در مجله دولوکس کار قبلا به موضوع نگهداری خودرو در تابستان پرداخته ایم.

موتور اتومبیل دارای سیستم خنک کننده مجزا می‌باشد که وظیفه اصلی آن خارج کردن حرارت از فضای داخلی موتور است و از اجزای مختلفی همچون: رادیاتور، فن رادیاتور، شلنگ‌های اتصالی، مخزن روغن و … تشکیل شده است

وجود ایراد در هر کدام از این موارد می‌تواند باعث داغ شدن بیش از حد موتور خودرو شود که بسیار خطرناک می‌باشد و می‌تواند آسیب‌هایی شدیدی را به اجزای مختلف موتور خودرو وارد نماید و هزینه‌های سنگینی را به شما تحمیل کند.

خرید لوازم یدکی تندر نود

اگرچه این مشکل در بسیاری از موارد قابل پیشگیری است و می‌توان با کمک روش‌های ساده‌ای از بروز آن جلوگیری کرد ولی بهتر است به این نکته توجه داشته باشید که جوش آوردن ماشین بدون علت مشخص می‌تواند نشانه‌ی وجود مشکل بزرگتری در سیستم‌های مختلف اتومبیل شما باشد و به همین دلیل است که علائم و نشانه‌های آن باید جدی تلقی شوند و علت بروز آن در سریع‌ترین زمان ممکن شناسایی و برطرف گردد.

چرا ماشین جوش می آورد

در ادامه قصد داریم تا اطلاعات جامع و مفیدی را در رابطه با این پدیده به شما عزیزان ارائه دهیم و علت‌های بروز آن را بررسی نماییم و شما می‌توانید با کمک اطلاعات موجود در این مقاله در سریع‌ترین زمان علائم جوش آوردن ماشین را شناسایی کنید و از وارد شدن صدمات شدید به سیستم موتور اتومبیل خود جلوگیری نمایید.

 فروشگاه اینترنتی لوازم یدکی دولوکس کار

علائم جوش آوردن ماشین

در ادامه به برخی علائم و نشانه های جوش آوردن خودرو پرداخته ایم.شما با خواندن و آگاهی از این علائم پی به جوش آوردن خودروی خود خواهید برد:

1- افزایش دمای نشانگر حرارت موتور

اولین نشانه‌ی داغ شدن موتور خودرو افزایش دمای نشان‌گر حرارت سیستم رادیاتور است و با کمک این نشانه می‌توان سریعاً از جوش آوردن ماشین مطلع شد و برای برطرف کردن علت آن اقدام کرد.

افزایش دمای نشانگر حرارت موتور از علائم جوش آوردن ماشین

نشانگر دمای آب رادیاتور اطلاعات خود را مستقیماً از آب موجود در رادیاتور دریافت می‌کند و افزایش دمای آن به معنای داغ شدن آب رادیاتور می‌باشد و از آن‌جایی که در حالت عادی دمای آب رادیاتور تا اندازه‌ی مشخصی افزایش می‌یابد، با توجه به این نشانگر می‌توان از داغ شدن بیش از حد موتور و آب موجود در سیستم خنک کننده اتومبیل آگاه شد.

خرید لوازم یدکی پژو 206

2- داغ شدن کاپوت

داغ شدن کاپوت از علائم جوش آوردن ماشین

کاپوت اتومبیل در صورتی که اجزای مختلف سیستم خنک کننده اتومبیل وظایف خود را به درستی انجام دهند نباید داغ شود و افزایش دمای آن نشان دهنده داغ شدن آب موجود در رادیاتور است. بنابراین، دمای کاپوت خودرو شما نباید به دلیل رانندگی با اتومبیل بیش از حد افزایش یابد و افزایش دمای آن یکی از اصلی‌ترین نشانه‌های جوش آوردن خودرو است و این حالت نیازمند پیگیری بیشتری می‌باشد.

3- مشاهده شدن لکه‌های روغن در زیر خودرو

روغن موتور برخلاف تصورات بسیاری از مردم وظایف دیگری را نیز به غیر از روانکاری قطعات موتور بر عهده دارد و یکی از اصلی‌ترین عملکرد‌های این روغن کاهش دمای اجزای مختلف موتور است.

روغن موتور خودرو در داخل محفظه‌ای با نام کارتل روغن جمع می‌شود و این محفظه دائماً در معرض آسیب‌های فیزیکی و سوراخ شدن قرار دارد و وجود نشتی در آن باعث خارج شدن روغن موتور و در نهایت، جوش آوردن ماشین خواهد شد.

خرید لوازم یدکی روآ

بنابراین، در صورتی که در قسمت زیرین اتومبیل خود لکه‌های روغن را مشاهده می‌کنید، بهتر است که در اولین فرصت به تعمیرگاه مراجعه کنید و ایرادات احتمالی اتومبیل خود را برطرف نمایید.

روغن ریزی موتور از نشانه های جوش آوردن ماشین

پیشنهاد مطالعه : بهترین زمان تعویض روغن گیربکس

4- احساس کردن بوی سوختگی و یا مشاهده دود در فضای کابین

همان‌گونه که قبلاً نیز به آن اشاره شد، داغ کردن موتور می‌تواند باعث وارد شدن آسیب‌های شدید به قطعات و سیستم‌های مختلف آن شود و در مواردی مشاهده شده است که کم بودن روغن موتور خودرو باعث افزایش اصطکاک قطعات مختلف در داخل موتور و آزاد شدن بوی سوختگی شده است.

احساس کردن بوی سوختگی از علائم جوش آوردن

همچنین، در موارد شدید‌تر نیز امکان آزاد شدن دود در فضای کابین وجود دارد و این موارد جزو نشانه‌های خطرناک جوش آوردن ماشین هستند و باید جدی در نظر گرفته شوند.

خرید لوازم یدکی سمند

5- تغییر صدای موتور و کاهش قدرت اتومبیل

این مورد نیز به کم بودن روغن موتور مربوط است و وجود نشتی در سیستم روغن باعث تغییر صدای حرکت کردن پیستون‌ها در داخل سیلندر‌های خودرو خواهد شد.

تغییر صدای موتور از علائم جوش آوردن ماشین

همچنین، کم بودن روغن موتور خودرو و یا جوش آوردن ماشین با سایر علت‌ها می‌تواند باعث کاهش خروجی موتور شود و رانندگی با خودرو در صورت مشاهده این علائم به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

خرید لوازم یدکی پژو پارس

6- خارج شدن بخار از رادیاتور

محلول ضد جوش و آب در داخل یک محفظه‌ی بسته و تحت فشار قرار دارند و وجود نشتی در این سیستم باعث خارج شدن بخار آب از رادیاتور و یا شیلنک‌های رادیاتور خواهد شد.

خارج شدن بخار از رادیاتور از علائم جوش آوردن ماشین

بنابراین، در صورت مشاهده مواردی همچون خارج شدن بخار آب از زیر کاپوت می‌توان مطمئن شد که سیستم خنک کننده اتومبیل دارای نشتی است و دمای موتور در کوتاه مدت افزایش خواهد یافت.

پیشنهاد مطالعه : علت کم شدن آب رادیاتور خودرو چیست ؟

5 علت جوش آوردن ماشین

  1. وجود نشتی در سیستم خنک کننده اتومبیل
  2. خرابی و یا نیم سوز شدن پمپ آب
  3. خراب شدن ترموستات خودرو
  4. خراب شدن یا گیر کردن فن رادیاتور و یا آسیب دیدن تسمه آن
  5. نامتناسب بودن میزان آب و محلول ضد جوش

همان‌گونه که در قسمت‌های قبلی به آن اشاره گردید، وجود نشتی در مخزن روغن خودرو و یا هر کدام از قسمت‌های سیستم خنک کننده اتومبیل همچون: رادیاتور، شلنک‌ها و … باعث خارج شدن روغن و یا آب از سیستم خنک کننده خواهد شد و این حالت می‌تواند زمینه را برای جوش آوردن ماشین فراهم کند.

نیم سوز شدن پمپ آب از دلایل جوش آوردن ماشین

1- خرابی و یا نیم سوز شدن پمپ آب

پمپ آب وظیفه به جریان انداختن آب موجود در رادیاتور را بر عهده دارد و خراب شدن آن می‌تواند باعث داغ شدن موتور شود.

نکته مهمی که در رابطه با خراب شدن پمپ آب وجود دارد این مورد است که وجود این مشکل باعث افزایش سریع دمای موتور نخواهد شد و علائم و نشانه‌های خرابی پمپ آب پس از 10 تا 30 دقیقه رانندگی با خودرو نمایان می‌شوند و با توجه به این مورد می‌‌توان از خرابی و یا نیم سوز شدن پمپ آب مطلع شد.

2- خراب شدن ترموستات خودرو

ترموستات وظیفه کنترل کردن میزان آب ورودی به فضای موتور را بر عهده دارد و معیوب بودن این قطعه باعث مختل شدن تعادل آب داخل موتور خواهد شد و زمینه را برای جوش آوردن ماشین فراهم خواهد کرد. لازم به ذکر است که تشخیص مشکلات ترموستات اتومبیل بسیار سخت است و بررسی این قطعه باید توسط مکانیک‌های کارکشته و ماهر انجام شود.

3- خراب شدن یا گیر کردن فن رادیاتور و یا آسیب دیدن تسمه آن

فن رادیاتور وظیفه خنک کردن آب موجود در رادیاتور را بر عهده دارد و آثار خراب بودن آن بیشتر در حالتی که خودرو در وضعیت ایستاده قرار دارد نمایان می‌شوند.

فن رادیاتور نیروی خود را با کمک تسمه رادیاتور از موتور خودرو دریافت می‌کند و شل شدن و یا پاره شدن این تسمه نیز می‌تواند از کار کردن فن رادیاتور جلوگیری نماید.

بنابراین، در حالتی که جوش آوردن ماشین بیشتر در حالت ایستاده نمایان می‌شود می‌توان به معیوب بودن فن رادیاتور مشکوک شد و به منظور شناسایی مشکلات آن بررسی‌های لازم را انجام داد.

4- نامتناسب بودن میزان آب و محلول ضد جوش

این پدیده نیز می‌تواند در بعضی از مواقع باعث جوش آوردن خودرو شود و برای جلوگیری از این مشکل باید نسبت میان آب و مایع ضد جوش رعایت شود.

همچنین، ممکن است که استفاده از مایع ضد جوش نامناسب نیز باعث داغ کردن موتور شود و در این حالت نیز می‌توان با تعویض محلول ضد جوش و استفاده از محلول‌های مناسب از داغ شدن موتور جلوگیری کرد.

دلایل جوشش آوردن ماشین

سایر دلایل جوش آوردن خودرو

موارد دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند باعث داغ شدن بیش از حد موتور شوند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به مواردی همچون:

  • کم بودن روغن موتور
  • گرفتگی مجراهای رادیاتور
  • گرفتگی شلنک‌ها
  • کم بودن آب رادیاتور
  • رانندگی طولانی مدت در مسیر‌های سربالایی

اشاره کرد و با بررسی دقیق سیستم خنک کننده اتومبیل می‌توان وجود این مشکلات را به راحتی تشخیص داد.

پیشنهاد مطالعه : دلایل قفل کردن یا گیرپاژ موتور خودرو چیست ؟

چکار کنیم ماشین جوش نیاورد ؟

برای اینکه ماشین جوش نیاورد باید نکات زیر را بررسی کنیم :

  • فن خنک کننده را هر هفته چک کنید
  • مایع ضد جوش را حتما در رادیات ریخته و سطح آن را بررسی کنید
  • سطح آب رادیات ماشین را هر روز چک کنید ( قبل از استفاده از خودرو )
  • حتما 3 ماه یکبار رادیات را هواگیری کنید

هنگام جوش آوردن ماشین چه باید کرد؟

در صورت مشاهده هر کدام از این علائم بهتر است که اتومبیل خود را بدون عجله و به آهستگی متوقف کنید و شیشه‌های خودرو را پایین بکشید.

در صورتی که کولر خودرو روشن می‌باشد بهتر است که کولر را خاموش کنید تا از فشار کاری موتور کاسته شود.

پس از متوقف کردن خودرو آن را در وضعیت خلاص قرار دهید و پدال گاز را چندین مرتبه به آرامی فشار دهید تا فن و پمپ آب رادیاتور با شدت بیشتری کار کنند و دمای موتور کاهش یابد.

به یاد داشته باشید که بازگشت دمای موتور به محدوده نرمال در حدود 10 تا 15 دقیقه طول خواهد کشید و شما می‌توانید در این بازه زمانی با روشن کردن بخاری قسمتی از گرمای موتور را خارج کنید.

پس از انجام دادن این موارد اتومبیل را خاموش کنید و کاپوت خودرو را بالا بزنید تا تبادل دمایی بهتر صورت بگیرد. همچنین، می‌توانید با پاشیدن آب بر روی رادیاتور دمای آن را کاهش دهید ولی باید دقت داشته باشید که آب با بدنه موتور برخورد نکند زیرا این کار می‌تواند باعث ترک خوردن موتور و وارد شدن هزینه‌های بسیار سنگین به شما شود.

در نهایت، بهتر است که آب رادیاتور را چک کنید و اتومبیل خود را تا زمان رسیدن به تعمیرگاه تحت فشار قرار ندهید تا موتور خودرو دوباره داغ نشود.

با این حال، در بسیاری از موارد کم بودن آب رادیاتور و یا بالا بودن دمای هوا علت اصلی جوش آوردن ماشین می‌باشد و می‌توان با پرهیز از رانندگی در ساعات گرم شبانه روز از بروز این مشکل جلوگیری کرد.

دیدگاهی در مورد “هنگام جوش آوردن ماشین چکار کنیم؟

  1. عدنان گفت:

    سلام میزان آب رادیاتور وزدجوش چقدر باید باشد درمناطق گرم

    1. پشتیبانی فروش گفت:

      با سلام و خسته نباشید.

      میزان باید نصف به نصف باشد.

  2. نجفی گفت:

    علت بخار از رادیاتور ماشین اینه که ماشین جوش آوارده و از علائم واضح و روشن بالارفتن دمای موتور هستش که احتمالا آب ماشین تموم شده مخصوصا در تابستان این اتفاق شایعه

  3. نادری گفت:

    مقاله تون بسیار جامع بود مخصوصا این مقاله برای رانندگان تازه کاری که نمیدونن چرا ماشین شون جوش میاره مناسبه و یاد میگیرن هنگام جوش آوردن ماشین چکار کنیم.

  4. محمدی گفت:

    خودروی تیبا یه مشکل بزرگش اینه که اگه حواست به آب رادیاتور نباشه و آب از حد مجازش کمتر باشه زود جوش میاره و مهم ترین علت جوش آوردن ماشین تیبا اینه که آب توی رادیاتور کم هست و دمای موتور خیلی بالاست.

  5. کامرانی فرد گفت:

    سلام و وقت بخیر. من سالها پیش یک ماشین آردی داشتم و در مسافت های زیاد تند تند جوش می آوارد.بعدا متوجه شدم که علت جوش آوردن ماشین آردی من کم بودن روغن موتور بوده و دلیل اش هم روغن ریزی آردی بود که در خودروهای آردی معمولا دیده میشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *