مقالات

تفاوت سقف سانروف با پانوراما در چیست ؟

تفاوت سقف سانروف با پاناروما

تفاوت سقف شیشه ای با پانوراما در چیست؟ پانوراما ماشین چیست ؟ آیا فرق سانروف با پاناروما را میدانید؟ در این مقاله به یکایک این سوالات پاسخ خواهیم داد.اگر از طرفداران آپشن های خاص در خودروها باشید حتما در مورد تفاوت سقف سانروف با پانوراما کنجکاو شده اید. این دو نوع سقف، از طراحی های منحصر به فرد در خودروهای روز دنیا هستند که علاوه بر زیبایی، لذتی باورنکردنی را برای سرنشینان خودرو به ارمغان خواهد آورد.

جنس خاص این سقف ها، به سرنشینان اجازه تماشای محیط بیرون از خودرو را خواهد داد و از لحاظ ایمنی نیز، در سطح بسیار بالایی قرار دارد و در هنگام بروز سوانح و تصادفات رانندگی، باعث بروز آسیب به سرنشینان خودروها نخواهد شد. در این مقاله در مورد تفاوت سقف سانروف با پانوراما ، معایب و مزایای هر یک از این سقف ها و این موضوع که کدام یک بر دیگری برتری دارد با شما صحبت خواهیم کرد.

سانروف چیست؟

سقف سانروف یا ساندروف، اولین بار در دهه 1920 میلادی بر روی خودروهای تولید آن زمان مورد استفاده قرار گرفت. سانروف سقفی متحرک است که به میزان یک سوم از مساحت کل سقف خودرو را در بر می گیرد. جنس این سقف از ابتدای ظهور آن که بسیار قدیمی تر از سقف های پاناروما می باشد، از پارچه، فلز یا شیشه تشکیل شده است.

سانروف چیست

البته مدل های فلزی و پارچه ای از سال 1934 و با ظهور سانروف های شیشه ای، دیگر مرسوم نیستند و در حال حاضر سانروف های شیشه ای، تقریبا تمامی سهم سانروف های تولیدی را تشکیل می دهند.

یک از انواع تفاوت سقف سانروف با پانوراما این مورد است که در بسیاری از خودروهای میان رده و ارزان قیمت و حتی در خودروهای تولید شرکت های خودروسازی ایرانی، ساندروف ها بر خلاف سقف های پاناروما وجود دارند. باز و بسته شدن ساندروف، به صورت دستی و برقی امکان پذیر بود که در حال حاضر، صرفا از نوع برقی آن استفاده می شود.

 فروشگاه اینترنتی لوازم یدکی دولوکس کار

انواع سقف سانروف

سانروف ها شامل 6 مدل کلی است که به شرح زیر می باشد :

1- سانروف های پاپ آپ

این نوع از سانروف ها به دستی و با حرکت به سمت بالا، باز و بسته می شوند. برای نگه داری قسمت بالایی این نوع از سانروف، گیره نگهدارنده ای بین این قطعه و سقف خودرو وجود دارد که بسته بودن آن مانع از باز شدن سانروف خواهد شد.

سانروف های پاپ آپ

2- سانروف های اسپویلر

سانروف های اسپویلر با کنترل الکترونیکی به سمت جلو و عقب حرکت می کنند و باز و بسته می شوند. این مدل از سانروف، بیشتر در اتومبیل های با فضا و سایز کوچک مورد استفاده قرار می گیرد.

سانروف های اسپویلر

خرید لوازم یدکی ریو

3- سانروف های توکار یا داخلی

سانروف های توکار یا داخلی، پس از باز شدن که به وسیله کنترل الکترونیکی انجام می شود، در داخل یک محفظه یا شکاف ایجاد شده در داخل سقف خودرو قرار می گیرند و به عبارتی از دید مخفی می شوند.

سانروف های توکار یا داخلی

4- سانروف های تا شونده

سانروف های تا شونده برخلاف دیگر سانروف های مرسوم در بازار، از جنس پارچه ساخته می شوند. این سانروف ها می توانند به صورت دستی یا با کنترل الکترونیکی باز و بسته شوند.

همچنین بخوانید: شاتون چیست ؟

5- سانروف های قابل جدا شدن

این نوع از سانروف ها به شکل دستی از روی سقف قابل جدا شدن هستند. به دلیل طراحی خاص و اندازه بزرگتر این نوع از سانروف ها، از آنها بیشتر در خودروهای لوکس استفاده می شود.

سقف سانروف قابل جداشدن

6- سانروف های پانارومیک

این مدل، نوع خاصی از سانروف ها می باشد که به دلیل نوع طراحی خاص ( 2 سانروف در کنار یکدیگر با مرزبندی فلزی یا شیشه ای )، بیشتر در خودروهای بزرگ و لوکس مورد استفاده قرار می گیرد. مساحت این نوع از سانروف، از تمامی مدل های دیگر بیشتر است و می توان آن را به عنوان یک تفاوت سقف سانروف با پانوراما در نظر گرفت. در ادامه مقاله در مورد آن بیشتر توضیح خواهیم داد.

خرید لوازم یدکی زانتیا

مزایا و معایب ساندروف

انتخاب ساندروف و خودروهایی که دارای سقف متحرک هستند، ممکن است برای افرادی که قبلا این نوع از سقف را تجربه نکرده باشند، کمی تردید ایجاد کند. از این رو در نظر گرفتن معایب و مزایای این نوع خاص از طراحی سقف خودرو، می تواند در انتخاب بهتر افراد، موثر باشد.

مزایای ساندروف

  •  زیبایی
  •  تهویه بهتر هوای داخل خودرو
  •  بهره بردن از نور طبیعی خورشید در هنگام رانندگی بدون ایجاد آسیب ناشی از اشعه فرابنفش
  • نوردهی بهتر در خودرو
  •  ورود سطح کمتری از سر و صدای محیط به داخل خودرو در مقایسه با باز کردن پنجره ها

معایب ساندروف

  •  قیمت بالای خودروی دارای سانروف در مقایسه با قیمت همان مدل از خودرو اما بدون سانروف
  • افزایش دمای داخلی خودرو به دلیل تابش نور خورشید
  • افزایش مصرف سوخت برای خنک کردن داخل خودرو در تابستان به دلیل گرمای ایجاد شده در اثر عبور نور خورشید از سانروف
  •  مقاومت کمتر شاسی و بدنه به دلیل یکپارچه نبودن در مقایسه با سقف های بدون سانروف
  • بالا رفتن وزن خودرو در قسمت سقف
  • افت مقاومت بخش سقف خودرو به دلیل استفاده از شیشه ( اگرچه سانروف از شیشه ضخیم تشکیل شده است اما در مقایسه با بدنه فلزی، دارای مقاومت کمتری است. )
  • پایین آمدن سقف خودرو برای حفظ حالت کلی بدنه و مشکل آفرین بودن استفاده از این خودروها برای افراد بلند قامت
  • افزایش هزینه تعمیرات خودرو در صورت بروز حادثه برای قسمت سقف

سقف پاناروما

پانوراما ماشین چیست؟

سقف پاناروما، حالت خاصی از ساندروف است. در این سقف ها، که اولین بار در خودرو کروز ساخت کمپانی شورولت و در سال 2008 مورد استفاده قرار گرفت، از 2 ساندروف به صورت پشت سر هم ( یک ساندروف برای سرنشینان عقب و یک سانروف برای سرنشینان جلویی ) استفاده می شود. جنس سقف پاناروما از شیشه نشکن و مخلوط با پلی کربنات و با ضخامت 5 سانتی متر تشکیل شده است.

پانوراما ماشین چیست

خرید لوازم یدکی دینا پارت

بخش مانع بین سانروف عقبی و جلویی در سقف های پاناروما، می تواند فلز بدنه و یا شیشه قرار بگیرد. جنس این شیشه همانند شیشه های مورد استفاده در سانروف های تکی، به گونه ای است که در عین عبور دادن نور خورشید، مانع از ورود اشعه فرابنفش به داخل خودرو و آسیب رساندن به سرنشینان می شود.

با وجود اینکه در سقف های پاناروما، تقریبا تمام سقف به صورت یکپارچه از سانروف تشکیل شده است، اما در هنگام بروز سوانح رانندگی، به دلیل مقاومت بالای این شیشه ها در برابر ضربه، احتمال آسیب دیدگی سقف و ایجاد خسارات جانی به سرنشینان، تقریبا بسیار پایین است.

مزایا و معایب سقف پانوراما

سقف های پاناروما از سقف های سانروف، جدیدتر و به دلیل طراحی خاص، دارای جذابیت بیشتری هستند. اما انتخاب بین این دو مدل به دلیل وجود موارد بسیاری به عنوان تفاوت سقف سانروف با پانوراما، بهتر است مزایا و معایب این نوع خاص از سقف خودرو نیز برای خریداران و علاقمندان به سبک های خاص اتومبیل، بیان شود.

مزایا و معایب سقف پانوراما

همچنین بخوانید : چگونه مصرف سوخت خودرو را بهینه کنیم ؟

مزایای سقف پاناروما

  • تهویه بسیار مناسب هوای داخل خودرو به دلیل وجود دو ساندروف همزمان
  • امکان مشاهده بهتر محیط اطراف به خصوص برای رانندگی در شب
  • امکان استفاده از نور طبیعی خورشید و عدم نگرانی از بابت ورود اشعه UV به فضای داخل اتومبیل
  •  روشنایی بیشتر فضای داخل خودرو
  • زیبایی ظاهری خودروهای دارای سقف پاناروما در مقایسه با خودروهای دارای سقف یکپارچه و معمولی

معایب سقف پاناروما

  •  بالا رفتن دمای داخلی وسیله نقلیه و افزایش سوخت به منظور خنک سازی هوای داخل خودرو
  •  قیمت بالا به دلیل استفاده از تجهیزات خاص و طراحی ویژه سقف و بدنه در مقایسه با سایر خودروها
  • هزینه بالای تعمیرات در صورت آسیب دیدگی تمام یا بخشی از سقف
  •  مقاومت کمتر سقف در مقایسه با سقف های فلزی و یکپارچه
  •  امکان آسیب دیدگی کودکان در صورت خروج هر یک از اعضای بدن از این قسمت و بروز تصادف همزمان و یا ترمز شدید
  • فرسودگی سریع تر صندلی ها به دلیل تابش مستقیم نور خورشید به داخل خودرو

سانروف یا پانوراما ؟

سانروف بهتر است یا پانوراما؟

حال که در مورد تفاوت سقف سانروف با پانوراما مطالعه کردید، شاید این سوال را از خودتان بپرسید که با همه این توضیحات، سقف های سانروف گزینه بهتری هستند و یا سقف های پاناروما؟ در پاسخ باید بگوییم که این موضوع جدا از مسائل اقتصادی و هزینه بیشتر خودروهای دارای سقف های پاناروما در مقایسه با خودروهای سانروف دار، یک انتخاب سلیقه ای است.

بیشتر افراد به سانروف یا پاناروما صرفا به عنوان یک آپشن ظاهری و زیبا نگاه می کنند و برایشان وجود یک یا دو دریچه در سقف خودرو چندان تفاوتی با یکدیگر ندارد و ترجیح می دهند به سایر آپشن های خودرو مورد نظر خود دقت کنند. از این رو نمی توان پاسخ دقیقی را برای این سوال در نظر گرفت.

اما اگر بخواهیم با نگاهی اقتصادی و با در نظر گرفت سایر موارد مطرح شده به عنوان تفاوت سقف سانروف با پانوراما ، یکی از این دو مدل را انتخاب کنیم، سقف های سانروف تقریبا انتخاب بهتری هستند. این سقف ها تقریبا همان ویژگی های مورد نظر شما را با هزینه کمتری در اختیارتان قرار می دهند.

از طرفی به دلیل قدمت سقف های سانروف در مقایسه با سقف های پاناروما، برای مسائلی مانند تعمیر یا تعویض این سقف ها در صورت بروز آسیب دیدگی، کمتر به دردسر خواهید افتاد و بسیاری از تعمیرگاه های خودروها، قادر به تعمیر و ارائه خدمات برای خودروهای دارای این سقف ها هستند. با همه این تفاسیر، توصیه می کنیم که انتخاب خودروهای دارای سقف سانروف یا پاناروما، باید با در نظر گرفتن همه جوانب آن انجام شود. در پایان امیدواریم از این مقاله استفاده کافی را برده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *